გავაცალკევოთ კვერცხის ცილა და გული. გული 150 გ შაქართან ერთად ავთქვიფოთ. ცილისგან ბეზე გავაკეთოთ და გულებს შევურიოთ. დავამატოთ სოდა ძმრით, კაკაო და ფქვილი. ცომი გადავიტანოთ ცხიმწასმულ ფორმაში და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 40 წუთი.
მოსაცსვხილისა და ბოსტნეულის სმუზი ცნობილი ადამიანების ახალი გატაცებაა. ნამდვილად, უფრო ადვილია დღიური ნორმა კომბოსტო და ისპანახი "დალიო", ვიდრე შეჭამო. და თუ დაამატებთ სხვადასხვა ხილს, ქოქოსის რძეს ან თაფლს, გემრიელიცაა. gemrielia.ge გთავაზობთ ვარსკვლავური სმუზის რეცეპტებს.
ბულგარული წიწაკა სტაფილოთიდღეს ისეთ რეცეპტს გაგიმხელთ, რომელსაც, ჩემი აზრით, ყოველი თქვენგანი ზეპირად დაიხსომებს, რადგან ძალიან გემრიელი და ამავდროულად სასარგებლოა. ასე რომ, მოიკრიბეთ ყურადღება და მომყევით…
საჭირო მასალა: 1 ცალი ქათამი, 3 ცალი ლიმონი, 2 კბილი ნიორი, 1 ს.კ. პაპრიკა, 1 ს.კ. მარილი, 0,5 ს.კ. ახალდაფქული პილპილი, 4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი, 4 ცალი დაფნის ფოთოლი, ცხიმი – ფორმის გასაპოხად.
მომზადება: ღუმელი 200 გრადუსზე გავაცხელოთ. ქათამი გავრეცხოთ, შევამშრალოთ და 8 ნაწილად დავჭრათ. ლიმონი ცხელი წყლით გავრეცხოთ. ერთ ლიმონს მოვაშოროთ ცედრა და გავწუროთ. დანარჩენი ლიმონი თხლად დავჭრათ. ნივრის კბილები შუა-შუა გავჭრათ. პაპრიკა, ლიმონის ცედრა, მარილი, პილპილი და ზეთი ავურიოთ. ფორმას წავუსვათ ცხიმი. ქათმის ნაჭრებს წავუსვათ სანელებლების ნარევი და დაფნის ფოთლებთან, ლიმონის ნაჭრებსა და ნიორთან ერთად ფორმაში მოვათავსოთ. ქათამი 30 წუთით ღუმელში გა,მოვაცხოთ, სანამ არ დაიბრაწება.
ბადრიჯანი პატარა ზომის 8 ცალი ნიგოზი 200 გრ. ქინძი 20 გრ. ნიორი 20 გრ. ნიახური 10 გრ. ოხრახუში 15 გრ. ხახვი 200 გრ. მწვანე წიწაკა 1 ცალი ზეთი 50 გრ. ძმარი 20 გრ. მარილი გემოვნებით ხმელი ქინძი 10 გრ. უცხო სუნელი 10 გრ. ყვითელი ყვავილი 5 გრ.
როგორ მოვამზადოთ:
1.ბადრიჯანი გავრეცხოთ და ჩავჭრათ ჯვრისებრად ისე, რომ შევუნარჩუნოთ ყუნწი. ბადრიჯანი შევწვათ ტაფაზე დაბალ ცეცხლზე ზეთში. შეწვისთანავე ბადრიჯანი გადავიტანით ქაღალდის პირსახოცზე და გავაციოთ.
2.ნიგოზი გავატაროთ ხორცის საკეპ მანქანაში, ხახვი და მწვანე წიწაკა წვრილად დავჭრათ, მწვანილი დავნაყოთ მარილთან ერთად, ან დავკეპოთ. ნიგოზი ხელით გადავზილოთ, დავამატოთ ხახვი, მწვანილი,სუნელები, მარილი, წიწაკა და დავასხათ ძმარი, კვლავ გადავზილოთ. თუ ნიგვზის მასა გამოვიდა მშრალი, დავუმატოთ ცოტაოდენი გადადუღებული წყალი.