ოთხშაბათი, 2025-01-29, 9:50 PM
ელსას სამზარეულო...

 

საიტის მენიუ
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ბავშვები [23]
დღესასწაულები [20]
რჩევები [22]
ბიბლიოთეკა [21]
სამზარეულო [31]
ოჯახი [20]
ცხოველები და მცენარეები [30]
მედიცინა [21]
მოდა [19]
დედამიწის შესახებ [12]
ეს საინტერესოა [42]
მოგზაურობა [13]
ხალხის გამოკითხვა [3]
ყველაფერი სპორტზე [2]
ძებნა
კალენდარი
«  იანვარი 2025  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
ჩანაწერების არქივი
ჩვენი გამოკითხვა
როგორია ჩვენი საიტი?
სულ პასუხი: 30
მინი-ჩეთი
საიტის მეგობრები
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0
მთავარი » სამზარეულო
ტორტი "კარმელიტა" 
გავაცალკევოთ კვერცხის ცილა და გული. გული 150 გ შაქართან ერთად ავთქვიფოთ. ცილისგან ბეზე გავაკეთოთ და გულებს შევურიოთ. დავამატოთ სოდა ძმრით, კაკაო და ფქვილი. ცომი გადავიტანოთ ცხიმწასმულ ფორმაში და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 40 წუთი.

გაგრილებული ბისკვიტი გავშრათ შუაზე და დავნამოთ სიროპით (1/2 ჭ წყალი+1 ჩ.კ შაქარი)

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 676 | დაამატა: sali-q2 | თარიღი: 2014-01-17 | კომენტარი (0)


მოსაცსვხილისა და ბოსტნეულის სმუზი ცნობილი ადამიანების ახალი გატაცებაა. ნამდვილად, უფრო ადვილია დღიური ნორმა კომბოსტო და ისპანახი "დალიო", ვიდრე შეჭამო. და თუ დაამატებთ სხვადასხვა ხილს, ქოქოსის რძეს ან თაფლს, გემრიელიცაა. gemrielia.ge გთავაზობთ ვარსკვლავური სმუზის რეცეპტებს. 

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 819 | დაამატა: sali-q2 | თარიღი: 2014-01-13 | კომენტარი (0)

ბულგარული წიწაკა სტაფილოთიდღეს ისეთ რეცეპტს გაგიმხელთ, რომელსაც, ჩემი აზრით, ყოველი თქვენგანი ზეპირად დაიხსომებს, რადგან ძალიან გემრიელი და ამავდროულად სასარგებლოა. ასე რომ, მოიკრიბეთ ყურადღება და მომყევით…

ინგრედიენტები:

... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 868 | დაამატა: sali-q2 | თარიღი: 2014-01-11 | კომენტარი (0)

სოკოს წვნიანი პურის ქოთანში  უგემრიელესი წვნიანია, ისიამოვნეთ! 

ინგრედიენტები:

სოკო - 250 გრ
კარტოფილი - 100 გრ
ხახვი - 1
სტაფილო - 1
ნაღები 10-20% - 100 გრ
ნიორი - 1 კბილი
თეთრი ღვინო - 50 მლ
წყალი - 250 მლ
მარილი და პილპილი
... კითხვის გაგრძელება »
კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 683 | დაამატა: sali-q2 | თარიღი: 2014-01-09 | კომენტარი (0)

საჭირო მასალა: 1 ცალი ქათამი, 3 ცალი ლიმონი, 2 კბილი ნიორი, 1 ს.კ. პაპრიკა, 1 ს.კ. მარილი, 0,5 ს.კ. ახალდაფქული პილპილი, 4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი, 4 ცალი დაფნის ფოთოლი, ცხიმი – ფორმის გასაპოხად.

მომზადება: ღუმელი 200 გრადუსზე გავაცხელოთ. ქათამი გავრეცხოთ, შევამშრალოთ და 8 ნაწილად დავჭრათ. ლიმონი ცხელი წყლით გავრეცხოთ. ერთ ლიმონს მოვაშოროთ ცედრა და გავწუროთ. დანარჩენი ლიმონი თხლად დავჭრათ. ნივრის კბილები შუა-შუა გავჭრათ. პაპრიკა, ლიმონის ცედრა, მარილი, პილპილი და ზეთი ავურიოთ. ფორმას წავუსვათ ცხიმი. ქათმის ნაჭრებს წავუსვათ სანელებლების ნარევი და დაფნის ფოთლებთან, ლიმონის ნაჭრებსა და ნიორთან ერთად ფორმაში მოვათავსოთ. ქათამი 30 წუთით ღუმელში გა,მოვაცხოთ, სანამ არ დაიბრაწება.
კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 703 | დაამატა: sali-q2 | თარიღი: 2014-01-07 | კომენტარი (0)

მგონი ყველას გვიყვარს ტორტი, ახლა კი ხილის ტორტის მომზადებას გასწავლით. :) :) [[ელი

მასალები:

ბისკვიტი

კრემი

ვაშლატამა (რამდენიმე)

... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 656 | დაამატა: sali-q2 | თარიღი: 2014-01-06 | კომენტარი (0)

შემადგენლობა
კარტოფილი - 1 კგ
ხახვი - 2‐3 თავი
კარაქი - 100 გრ
რძე - 100 გრ ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 571 | დაამატა: sali-q2 | თარიღი: 2014-01-02 | კომენტარი (0)

აჩმა

შემადგენლობა

კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 727 | დაამატა: sali-q2 | თარიღი: 2014-01-02 | კომენტარი (0)

რა დაგვჭირდება:

ბადრიჯანი პატარა ზომის 8 ცალი
ნიგოზი 200 გრ.
ქინძი 20 გრ.
ნიორი 20 გრ.
ნიახური 10 გრ.
ოხრახუში 15 გრ.
ხახვი 200 გრ.
მწვანე წიწაკა 1 ცალი
ზეთი 50 გრ.
ძმარი 20 გრ.
მარილი გემოვნებით
ხმელი ქინძი 10 გრ.
უცხო სუნელი 10 გრ.
ყვითელი ყვავილი 5 გრ.

როგორ მოვამზადოთ:

1.ბადრიჯანი გავრეცხოთ და ჩავჭრათ ჯვრისებრად ისე, რომ შევუნარჩუნოთ ყუნწი. ბადრიჯანი შევწვათ ტაფაზე დაბალ ცეცხლზე ზეთში. შეწვისთანავე ბადრიჯანი გადავიტანით ქაღალდის პირსახოცზე და გავაციოთ.

2.ნიგოზი გავატაროთ ხორცის საკეპ მანქანაში, ხახვი და მწვანე წიწაკა წვრილად დავჭრათ, მწვანილი დავნაყოთ მარილთან ერთად, ან დავკეპოთ. ნიგოზი ხელით გადავზილოთ, დავამატოთ ხახვი, მწვანილი,სუნელები, მარილი, წიწაკა და დავასხათ ძმარი, კვლავ გადავზილოთ. თუ ნიგვზის მასა გამოვიდა მშრალი, დავუმატოთ ცოტაოდენი გადადუღებული წყალი.

3.ბადრიჯნები დავტე ... კითხვის გაგრძელება »

კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 1009 | დაამატა: sali-q2 | თარიღი: 2014-01-02 | კომენტარი (0)

« 1 2 3 4 »