შაბათი, 2025-01-18, 4:07 AM
ელსას სამზარეულო...

 

საიტის მენიუ
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ბავშვები [23]
დღესასწაულები [20]
რჩევები [22]
ბიბლიოთეკა [21]
სამზარეულო [31]
ოჯახი [20]
ცხოველები და მცენარეები [30]
მედიცინა [21]
მოდა [19]
დედამიწის შესახებ [12]
ეს საინტერესოა [42]
მოგზაურობა [13]
ხალხის გამოკითხვა [3]
ყველაფერი სპორტზე [2]
ძებნა
კალენდარი
«  იანვარი 2014  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
ჩანაწერების არქივი
ჩვენი გამოკითხვა
როგორია ჩვენი საიტი?
სულ პასუხი: 30
მინი-ჩეთი
საიტის მეგობრები
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 18
სტუმარი: 18
მომხმარებელი: 0
მთავარი » 2014 » იანვარი » 2 » როგორ მოვამზადოთ ბადრიჯანი ნიგვზით
11:28 AM
როგორ მოვამზადოთ ბადრიჯანი ნიგვზით

რა დაგვჭირდება:

ბადრიჯანი პატარა ზომის 8 ცალი
ნიგოზი 200 გრ.
ქინძი 20 გრ.
ნიორი 20 გრ.
ნიახური 10 გრ.
ოხრახუში 15 გრ.
ხახვი 200 გრ.
მწვანე წიწაკა 1 ცალი
ზეთი 50 გრ.
ძმარი 20 გრ.
მარილი გემოვნებით
ხმელი ქინძი 10 გრ.
უცხო სუნელი 10 გრ.
ყვითელი ყვავილი 5 გრ.

როგორ მოვამზადოთ:

1.ბადრიჯანი გავრეცხოთ და ჩავჭრათ ჯვრისებრად ისე, რომ შევუნარჩუნოთ ყუნწი. ბადრიჯანი შევწვათ ტაფაზე დაბალ ცეცხლზე ზეთში. შეწვისთანავე ბადრიჯანი გადავიტანით ქაღალდის პირსახოცზე და გავაციოთ.

2.ნიგოზი გავატაროთ ხორცის საკეპ მანქანაში, ხახვი და მწვანე წიწაკა წვრილად დავჭრათ, მწვანილი დავნაყოთ მარილთან ერთად, ან დავკეპოთ. ნიგოზი ხელით გადავზილოთ, დავამატოთ ხახვი, მწვანილი,სუნელები, მარილი, წიწაკა და დავასხათ ძმარი, კვლავ გადავზილოთ. თუ ნიგვზის მასა გამოვიდა მშრალი, დავუმატოთ ცოტაოდენი გადადუღებული წყალი.

3.ბადრიჯნები დავტენოთ ნიგვზის მასით, ვეცადოთ მივცეთ ბუნებრივი ფორმა.

4.კერძი შეგვიძლია მოვრთოთ, ბროწეულის მარცვლებით და ალყა-ალყა თხლად დაჭრილი ხახვით.

თეო იმედია მოგეწონა. :) 


კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 1009 | დაამატა: sali-q2 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: