ოთხშაბათი, 2025-01-29, 10:01 PM
ელსას სამზარეულო...

 

საიტის მენიუ
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ბავშვები [23]
დღესასწაულები [20]
რჩევები [22]
ბიბლიოთეკა [21]
სამზარეულო [31]
ოჯახი [20]
ცხოველები და მცენარეები [30]
მედიცინა [21]
მოდა [19]
დედამიწის შესახებ [12]
ეს საინტერესოა [42]
მოგზაურობა [13]
ხალხის გამოკითხვა [3]
ყველაფერი სპორტზე [2]
ძებნა
კალენდარი
«  დეკემბერი 2013  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ჩანაწერების არქივი
ჩვენი გამოკითხვა
როგორია ჩვენი საიტი?
სულ პასუხი: 30
მინი-ჩეთი
საიტის მეგობრები
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 7
სტუმარი: 7
მომხმარებელი: 0
მთავარი » 2013 » დეკემბერი » 29 » ორაგული მდოგვში და წიწაკაში, წითელი ღვინის სოუსით
11:01 AM
ორაგული მდოგვში და წიწაკაში, წითელი ღვინის სოუსით

შემადგენლობა:

2 დიდი ან 4 პატარა მწვანე ყაბაყი

4 ნაჭერი ორაგულის ფილე

1 ს.კ. ახლად დაფქული შავი წიწაკა

1 ს.კ. მდოგვის მარცვალი

2 ჩ.კ. ორეგანოს ფოთლები

2 ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი

1/2 ჭიქა წითელი ღვინო

4–6 ბაზილიკის ფოთოლი

მომზადების წესი:

მოვხარშოთ ან მოვამზადოთ ყაბაყი. გავგრილოთ და დავჭრათ წვრილ ზოლებად.

ორაგულის ფილეს მოვაშროთ ფხები და კანი. ერთმანეთს შევურიოთ შავი წიწაკა, მდოგვის მარცვლები, ორეგანო და მიღებულ ნაზავში ამოვსვაროთ ორაგულის ფილე. გავაცხელოთ ზეთი ტაფაზე და ორაგული ვამზადოთ 1–2 წთ–ი თითოეულ გვერდზე. ორაგულის ნაჭრები გადავიტანოთ საცხობ ფორმაში და შევდგათ ღუმელში, დაბალ ტემპერატურაზე.

ღვინო ჩავასხათ ქვაბში და ვადუღოთ სანამ არ შემცირდება ან შესქელდება. ყაბაყის დაჭრილი ზოლები მოვატავსოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი ან ბულიონი და ჩავყაროთ ბაზილიკის ფოთლები, გავაცხელოთ. მომზადებულ ორაგულს და ყაბაყს მოვასხათ წითელი ღვინის სოუსი.

გემრიელად მიირთვით!...


კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 673 | დაამატა: sali-q2 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: