შაბათი, 2025-01-18, 4:00 AM
ელსას სამზარეულო...

 

საიტის მენიუ
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ბავშვები [23]
დღესასწაულები [20]
რჩევები [22]
ბიბლიოთეკა [21]
სამზარეულო [31]
ოჯახი [20]
ცხოველები და მცენარეები [30]
მედიცინა [21]
მოდა [19]
დედამიწის შესახებ [12]
ეს საინტერესოა [42]
მოგზაურობა [13]
ხალხის გამოკითხვა [3]
ყველაფერი სპორტზე [2]
ძებნა
კალენდარი
«  იანვარი 2014  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
ჩანაწერების არქივი
ჩვენი გამოკითხვა
როგორია ჩვენი საიტი?
სულ პასუხი: 30
მინი-ჩეთი
საიტის მეგობრები
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 13
სტუმარი: 13
მომხმარებელი: 0
მთავარი » 2014 » იანვარი » 17 » ტორტი "კარმელიტა"
5:22 PM
ტორტი "კარმელიტა"
ტორტი "კარმელიტა" 
გავაცალკევოთ კვერცხის ცილა და გული. გული 150 გ შაქართან ერთად ავთქვიფოთ. ცილისგან ბეზე გავაკეთოთ და გულებს შევურიოთ. დავამატოთ სოდა ძმრით, კაკაო და ფქვილი. ცომი გადავიტანოთ ცხიმწასმულ ფორმაში და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე დაახლოებით 40 წუთი.

გაგრილებული ბისკვიტი გავშრათ შუაზე და დავნამოთ სიროპით (1/2 ჭ წყალი+1 ჩ.კ შაქარი)

მოვამზადოთ კრემი: ნახევარ ჭიქა წყალში ჩავალბოთ ჟელატინი, შემდეგ ზედმეტი წყალი გადავწუროთ, ჟელატინი გავადნოთ დაბალ ცეცხლზე, არ უნდა ადუღდეს! 
არაჟანი და დარჩენილი შაქარი ავთქვიფოთ, შევურიოთ თბილი ჟელატინი.
ნიგოზი წვრილად დავჭრათ. შავი ქლიავი დავალბოთ და დავჭრათ. შევურიოთ კრემში.
გვერდებმოსახსნელ ფორმაში ავაწყოთ ტორტი, ბისკვიტს დავასხატ კრემი, ზემოდან და მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი.
ინგრედიენტები:
ნიგოზი
1 ჭიქა
შავი ქლიავის ჩირი
450 გ
კვერცხი
3
შაქარი
250 გ
ფქვილი
170 გ
სოდა ძმრით
1 ჩ.კ
კაკაო
2 ს.კ
არაჟანი
450 გ
ჟელატინი
1 ს.კ
შოკოლადი
100 გ
დრო
2 სთ
ულუფა
8
სირთულე
საშუალო

კატეგორია: სამზარეულო | ნანახია: 676 | დაამატა: sali-q2 | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: