როგორც ცნობილია, ჩიფსი150 წელზე მეტია რაც, არსებობს. ლეგენდის თანახმად ერთ-ერთ ამერიკულ რესტორანში, კლიენტს არ მოეწონა რესტორნის საფირმო კერძი "კარტოფილი ფრი" და ეს კერძი დააბუნა სამზარეულოში საყვედურით რომ, კარტოფილი მეტისმეტად სქლად იყო დაჭრილი.
რესტორნის განაწყენებულმა შეფ-პოვარმა გადაწყვიტა კლიენტისთვი ჭკუა ესწავლებინა და კარტოფილი ძალიან თხლად დათალა და დიდი რაოდენობით კარაქში ამოავლო, მაგრამ მისდა გასაკვირად კლიენტი აღფრთოანებული დარჩა. მას შემდეგ რესტორნის მენიუში გამოჩნდა ახალი კერძი, რომელსაც ჩიფსი"ლეისი" დაარქვეს.
დღეს-დღეობით კომპანია "ფრიტო ლეი" მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული მწრმოებელია. მოდით გადავავლოთ თვალი კომპანია "ფრიტო ლეი"-ს. იქ სადაც მზადდება ჩვენი საყვარელი ჩიფსი "ლეისი". გავიგოთ თუ როგორ პირობებში ამზადებენ მას. აქ ყოველდღიურად იტვირთება 20-ტონიანი მანქანა კარტოფილით. კარტოფილი ხდება სპეციალურ აპარატში სადაც მისი გაწმენდისთვის იყენებენ სპეციალურ: გამწმენდ და რეცირილიზებურ წყალს. მისი გაწმენდის შემდეგ მას დროებით ინახავენ. მანამ, სანამ კარტოფილი მოხვდება დასაჭრელ მანქანაში. მუშაკები ვიზუალური შესახედაობით ათვალიერებენ მას და თუ რაიმე დეფექტს შეამჩნევენ იმ წუთასვე ანთავისუფლებენ მანქანას კარტოფილისჰან