გაფრცქვნილი კარტოფილი დაჭერით თხელ ფირფიტებად, ჩაყარეთ მარილიან წყალში 1 ან 2 საათით, შემდეგ გადარეცხეთ ცივი წყლით და ჩაყარეთ მდუღარე ზეთში. დაელოდეთ როდის შეიბრაწება და ჩიფსი მზადაა.
თუ გვინდა რომ კარტოფილის ჩიფსს მივცეთ რაიმეს ფორმა მაგალითად ვარდის ან სხვა, დაჭრილი კარტოფილი უნდა დავამაგროთ კულინარიული ჩხირებით. ჩხირების გამოძრობა შესაძლებელია ჩიფსის შეგრილების შემდეგ. რჩევა: ჩიფსი ყოველ დღე არ ჭამოთ თუ რადგან ის ორგნიზმისთვის ძალიან ცუდია. იგი შედგება სხვადასხვა ქიმიური ნივთიერებებისგან და საღებავებისაგან,ამიტომაც მისი მიღება არის კვირაში ერთხელ რეკომენდირებული.
|